fbpx

 

 

Bonding Before Birth

\

online programma en coaching
voor een diepgaande beleving
van jouw zwangerschap en
verbinding met je baby

 

 

 

 

 

Je bent zwanger!

 

En dat laat je niet ongeroerd. Het is aan één kant iets heel moois en bijzonders om mee te maken en tegelijk merk je aan jezelf dat het ook een persoonlijk proces in gang zet waarin je allerlei soorten emoties tegenkomt.

Je voelt dat het op verschillende lagen een diepgaande ervaring is. Je wordt (opnieuw) moeder, wat een persoonlijke transformatie in jou teweeg brengt.

Je draagt een kindje, een klein mensje, dat nu al zo aanwezig is en via jou al zoveel indrukken opdoet. Voor wie je je ook nu al verantwoordelijk voelt.

Daarnaast kijk je bewust of onbewust ook terug op hoe jouw jeugd en zelfs op hoe jouw eigen start in het leven was. Er is in korte tijd zoveel gaande!

Wat je wel voelt is dat je in ieder geval niet ‘on the side’ zwanger wilt zijn. Je wil het echt beleven, bewust deze transformatie doormaken en nu al verbinden met je kindje in de buik.

De eerste 1000 dagen van het leven, gerekend vanaf de conceptie, worden in de prenatale psychologie omschreven als de meeste vormende periode in een mensenleven. In de periode waarin jij je kindje draagt leert het al zoveel over het leven waaraan het straks gaat deelnemen, door de omstandigheden waaronder jij zwanger bent en hoe jij je voelt. 

Tijdens de zwangerschap wordt ook de basis gelegd van de relatie tussen jou en je kind. Hoewel je baby nog een mysterieus en verborgen leven leidt, is hij/zij er nu al! 

Misschien betreur je soms het gevoel dat de zwangerschap zich een beetje op de achtergrond afspeelt. Misschien besef je dat deze bijzondere periode eindig is en nooit meer terugkomt. Misschien zou je het wel graag met meer bewustzijn willen beleven…

In het online programma Bonding before Birth gaan we dieper in op al die lagen van jouw beleving. Ik bied je tools en handvaten om de verbinding met jezelf te verstevigen, om alle emoties die naar boven komen toe te laten en daardoor ook de relatie met je kindje in de buik te verdiepen.

Ik maak je bekend met inzichten uit de prenatale psychologie die je meer begrip geven van de weg in het leven van je kindje en hoe het nu al via jou belangrijke indrukken opdoet van het leven buiten de buik. Daarnaast besteed ik aandacht aan hoe je als moeder laveert tussen het goed willen doen en te kunnen zijn met wat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij tijdens je zwangerschap:

 

\ Een diepere en vertrouwde verbinding ervaren met het kindje in je buik?

 

\ De zwangerschap op een zowel bewuste als ontspannen manier beleven?

 

\ Leren hoe je het beste om kunt gaan met stress en ingewikkelde omstandigheden?

 

\ Een dieper begrip krijgen van de weg die je kindje aflegt en wat het in de buik allemaal al leert?

 

\ Ook dieper in gaan op hoe jij zelf gevormd bent door jouw allervroegste ervaringen en hoe dat nu een rol speelt?

 

\ Je voorbereiden op een bewuste en liefdevolle ontmoeting met je kindje bij de geboorte?

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is wat het programma inhoudt:

\  Vanaf het moment dat je instapt komt er iedere week een nieuwe module vrij met videolessen, meditaties en een werkboek. Je kunt dit programma geheel in je eigen tempo volgen, zolang als je zwangerschap nog duurt.

 

\ In de eerste week plannen we een startgesprekje in, om af te stemmen waar je nu staat en hoe het programma en mijn persoonlijke begeleiding het beste op jouw behoeften kan aansluiten.

 

\  In module 2, 4 en 6 staat er een uitgebreide videopresentatie voor je klaar die je ook heel goed samen met je partner kunt bekijken.

 

\  Om je persoonlijke proces te verdiepen ontvang je drie individuele coaching sessies. In de eerste sessie brengen we jouw eigen geboorte in kaart met de Geboorte in Kaart methode en in de overige sessies reflecteren we op het programma en kijken we waar jouw persoonlijke behoefte op dat moment ligt. Deze sessies kunnen eventueel ook samen met je partner ingepland worden, om samen te verbinden met de zwangerschap en jullie kindje.

 

Week 1

Welke transformatie maak jij door in de zwangerschap en hoe verhoudt zich dat tot het familiesysteem waar jij uit komt?

Week 2

Hoe zien het ontstaan en de ontwikkeling van het embryo eruit? Hoe kun je daarin de aanwezigheid van bewustzijn ontdekken?

Week 3

Hoe kun je omgaan met stress en jouw eigen (soms) wat zwaardere emoties? Wat krijgt een baby in de buik hiervan mee?

Week 4

Hoe ziet het hechtingsproces er al tijdens de zwangerschap uit? Op welke manier gaat de baby via jou een relatie aan met het leven?

Week 5

Op welke verschillende intuïtieve manieren kun je met je baby communiceren? Welke boodschappen ontvang jij vanuit het onderbewuste?

Week 6

Hoe kun je vanuit verbinding toeleven naar de geboorte? Hoe beleeft een baby de geboorte en hoe kun je naderhand samen op deze ervaring terugkijken?

Je leert over:

\ De rol van het familiesysteem in het hechtingsproces van je kindje

 

\ Het wonder van het ontstaan en de ontwikkeling en de spirituele dimensie daarvan

 

\ Hoe taalloze ervaringen en indrukken worden opgeslagen in het lichaamsgeheugen

 

\ Hoe je vanuit begrip van de prenatale psychologie ook later in het leven beter kunt begrijpen waarom je kind doet wat hij/zij doet

 

\ Hoe je een Hechtingsplan kunt opstellen voor het verloop van de geboorte en de eerste tijd daarna

 

\ Jouw eigen vroegste ervaringen en hoe die van invloed zijn op het moederschap

 

 

 

 

 

 

 

Laura

“Tamara’s cursus Bonding before Birth heeft me enorm geholpen om op een dieper niveau verbinding te maken met mezelf en het kindje in mijn buik. Haar cursus combineert op een geheel eigen manier spirituele en ademhalings oefeningen met inhoudelijke kennis van de prenatale psychologie.

Ze weet als geen ander hoe ze een liefdevolle en vertrouwde sfeer kan scheppen (ook online!), waardoor ik me veilig voelde om mijn visualisaties en zelf-reflecties te delen. Dankjewel Tamara voor deze bijzondere ervaring!

Michelle

“Ik had tijdens de zwangerschap veel last van kwalen, was lichamelijk niet fit en voelde me niet zo senang. Er was weinig ruimte om verbinding met mezelf te maken en daarmee ook verbinding met mijn kindje. Ik vroeg me weleens af of hij dat ook kon voelen. Het programma hielp me om wel weer die verbinding met mezelf te maken, zelfzorg en zelfliefde te voelen vanuit het besef dat dit ook de verbinding met mijn kindje sterkte.

Ik werd me nog meer bewust van hoe een zwangerschap en een geboorte natuurlijke processen zijn. Door dit mee te maken kon ik voelen hoe ik ook onderdeel van de natuur ben en deel uitmaak van iets groters.”

Juultje

“Wat ik in het programma heb geleerd is dat ik het verdriet van een eerdere miskraam kon toelaten en daarin juist de verbinding kon vinden met de baby in mijn buik. Ook heb ik tijdens de bevalling heel duidelijk tegen hem kunnen zeggen ‘we doen dit samen’, omdat ik nu beter begreep hoe dit werkte.

De live meditaties in het programma heb ik als heel prettig ervaren, het was fijn om daarbij de hele groep te voelen en echt even stil te kunnen staan bij de zwangerschap.”

 

Over de Geboorte in Kaart® sessie

In de individuele sessies gaat we aan de hand van de Geboorte in Kaart® methode kijken naar de weg die jij zelf hebt afgelegd in het leven. Hoe waren de periode in de baarmoeder en de geboorte voor jou? Welke aannames, persoonlijke eigenschappen en (onderbewuste) gedragspatronen zijn daaruit ontstaan?

De prenatale psychologie leert ons dat de manier waarop je zelf geboren bent vaak doorwerkt in de manier waarop je zelf het leven geeft. Wanneer deze vroegste indrukken en ervaringen onderbewust blijven, worden ze vaak automatisch doorgegeven aan de volgende generatie. Bewustwording kan je helpen om daar waar nodig een nieuwe keuze te maken en een nieuw verhaal te schrijven.

Door dichter bij je eigen vroegste ervaringen te komen, kun je je ook beter verbinden met de beleving van je baby, zowel in de buik als straks op de buik.

Na het volgen van dit programma heb je:

 

\ Verschillende vormen en mogelijkheden ontdekt waarop je contact kunt maken met je baby in de buik

 

\ Een dieper inzicht gekregen in de weg die je kindje aflegt en op welke manier je kindje indrukken opdoet en opslaat

 

\ Kunnen voelen/ontdekken wat deze zwangerschap in jou raakt en voel je meer vertrouwen om ook de zwaardere emoties toe te laten

 

\ Begrijp je beter wat het hechtingsproces inhoudt en hoe je er tijdens zwangerschap aandacht aan kunt besteden

 

\ Weet je hoe je je ook vanuit het oogpunt van een veilige hechting kunt voorbereiden op de geboorte en de tijd daarna

 

\ Nog meer bewondering gekregen voor jezelf, voor je vrouwzijn, voor je lichaam en voor de ontwikkeling van je kindje

 

Over mij

Ik ben Tamara, moeder van twee jongens: Enea geboren in 2013 en Salie in 2018.

Sinds mijn eerste zwangerschap, die onverwachts was en toch qua timing zo kloppend, verdiep ik mij in alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Tijdens die eerste zwangerschap wilde ik zo graag de diepte in, maar ik kon die diepte net niet helemaal vinden. Ik wist ook niet wat ik zocht. Toen ik pas later op het spoor kwam van de opleiding Integratieve Baby Therapie voelde ik me zo sterk aangetrokken en bleek dit ook precies die diepte te zijn waarnaar ik verlangde.

Wat ik daar aan inzichten vond ontstijgt namelijk de ervaring van alleen een zwangerschap en geboorte, het deed me ook zoveel meer waardering en verdieping vinden in mijn eigen leven. Ik ben zelf ook ooit geboren, ik kom ook ergens vandaan en mijn hier zijn heeft zin. Ik voel me daardoor meer verbonden met de natuur en haal daar ook veel inspiratie uit.

Waar zwangerschap en geboorte voor mij voornamelijk over gaan is de weg in het leven en de relatie met het leven die we door wat we in die kwetsbaarste periode van ons Zijn meemaken gevormd wordt. Dit deel ik graag met je in het online programma!

Wil je even verder praten om te kijken of we een match zijn?

Via onderstaande knop kun je een gratis verbindingsgesprek met mij aanvragen. Ik kijk ernaar uit om met je in gesprek te gaan!

×
Product added to cart

No products in the cart.