fbpx

 

 

 

 

 

 

Coming into Being

Een tweedelige workshop over zwangerschap en geboorte gezien vanuit het perspectief van de baby.

Als het over zwangerschap en geboorte gaat benaderen we dit vaak vanuit het perspectief van de moeder. Zij gaat dan ook door een grote lichamelijke en emotionele transformatie gedurende haar reis door zwangerschap en geboorte, en dat verdient alle zorg en aandacht. 

Maar hoe beleeft de baby deze allereerste periode van zijn/haar leven? Inzichten uit de pre- en perinatale psychologie laten zien dat baby’s zelfs al voor hun geboorte sensitieve, sociale en intelligente wezens zijn en dat de periode in de baarmoeder en de geboorte zelf grote impact kunnen hebben.

In deze tweedelige workshop gaan we de focus verleggen, of eigenlijk verruimen. Ook de vader/partner wordt meegenomen in deze verkenning. Voorzichtig betreden we een wereld waarin we niet precies alles weten, en tegelijkertijd meer te weten komen door dit onderwerp vanuit het lichaam en het hart te benaderen. Hierdoor kunnen jullie het kindje in de buik al voor de geboorte beter leren kennen, waardoor het hechtingsproces al vroeg een stevige basis krijgt.

 

“The womb is the classroom and all babies attend.”

– David Chamberlain

Workshop 1

9 Maanden in de buik

Een zwangerschap is een uiterst wonderlijk, kwetsbaar en natuurlijk proces. We staan in deze eerste workshop stil bij de wording en ontwikkeling van het ongeboren kind. 

We verkennen de vragen ‘Wat is bewustzijn?’ en ‘Wanneer ontstaat bewustzijn?’. 

We kijken naar het effect en ook het nut van stress tijdens de zwangerschap en hoe je hiermee om kunt gaan.

We doen ontspanningsoefeningen en speelse oefeningen waarbij je het contact met het kindje in de buik als levendiger en werkelijker kunt ervaren.

Workshop 2 

9 maanden op de buik

De eerste 9 maanden na de geboorte worden ook wel de ‘Social Womb’ genoemd, een periode waarin de baby volledig afhankelijk is van zijn/haar ouders of verzorgenden, ook voor het reguleren van zijn/haar emoties. 

In deze tweede workshop gaan we dieper in op de geboorte vanuit het perspectief van de baby en de behoefte van de baby om na de geboorte zijn/haar verhaal te kunnen vertellen. We kijken naar de functie van huilen en hoe een baby lichaamstaal gebruikt om een onverwerkt stuk van zijn/haar ervaring te uiten.

We doen ontspanningsoefeningen en zelfonderzoek die ondersteunen in het kunnen zijn met en luisteren naar huilen.

Deze tweedelige workshop biedt je:

 • De gelegenheid om op een dieper niveau met elkaar en
  jullie ongeboren kindje te verbinden
 • Inzichten in het proces van mens worden en geboren worden
  en hoe een baby dit beleeft
 • Handvaten om vanuit een dieper bewustzijn en vanuit contact met de baby op de geboorte voor te bereiden
 • Een andere kijk op de behoefte van een baby om te huilen
  en hoe je hiermee om kan gaan
 • Tools om vanuit ontspanning meer vertrouwen te vinden
  in je (nieuwe) rol als ouder
Deze workshop kan op aanvraag en op locatie ingepland worden en kan ook als een ééndaagse workshop gegeven worden. Dus heb je zelf een groep met aanstaande ouders en lijkt het je wat om deze workshop te organiseren?
Neem dan contact met mij op!
×
Product added to cart

No products in the cart.