fbpx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Stress naar Verbinding

\

met de bewuste baby in je buik

Leer in dit online programma hoe je ondanks of juist dankzij stress en zwaardere emoties tijdens de zwangerschap zowel meer verbinding met jezelf als met het kindje in je buik kunt ervaren!

Je merkt nu dat:

 

🔸Je tijdens de zwangerschap emotioneler bent en je je meer kwetsbaar voelt

 

 

🔸 Gebeurtenissen en onrust in de wereld nu harder bij je binnen komen waardoor je spanning en/of stress beleeft

 

 

🔸 Je het soms lastig vindt om echt stil te staan bij wat je voelt omdat je bang bent dat de hevigheid van jouw emoties belastend kunnen zijn voor je kindje

 

 

🔸 Je niet zo goed weet hoe je de verbinding met het kindje in je buik écht kunt voelen

 

 

🔸 Je merkt dat je geleefd wordt door uiterlijke omstandigheden en dat de zwangerschap daardoor een beetje aan je voorbij gaat

Stress hoeft niet altijd accuut te zijn, niet altijd duidelijk te herkennen of te herleiden te zijn naar een bepaalde situatie. Stress kan onderliggend zijn, kan sluimerend aanwezig zijn. Stress kan opgestapeld en oud zijn.

Op dit moment leven we in een heel bewogen tijd. Op wereldniveau is er veel gaande en dat raakt ons. We zijn ons bewust van onze kwetsbaarheid en moeten leren meebewegen met grote onzekerheden en veranderingen. Dit is ook de tijd waarin jij zwanger bent, waarin je nieuw leven draagt en je kindje ook al via jou deelneemt aan het leven.

Wanneer je door een grote persoonlijke verandering gaat en je meer kwetsbaar voelt zoals tijdens een zwangerschap kunnen verschillende vormen van stress en onderliggende emoties gaan opspelen. Dat is niet per definitie slecht, al weten we ook dat het hebben van stress tijdens de zwangerschap niet goed is voor de ontwikkeling van je kindje.

In dit vierdelige programma laat ik je graag zien dat emoties, stress en lichamelijke spanning een functie hebben. Dat ze kunnen bijdragen aan heling en aan het verkrijgen van inzichten wanneer je je er bewust van kunt zijn. Juist door er aandacht aan te geven kun je meer ruimte vinden in jezelf en vanuit daar ook de verbinding met je kindje voeden en verdiepen.

Je wilt graag:

 

🔸 Meer rust vinden in jezelf in deze bewogen tijden

 

🔸 Weten hoe je zowel lichamelijk als mentaal kunt ontspannen en hoe je in alle onzekerheden van buitenaf dichtbij jezelf kunt blijven

 

🔸 Je bewust worden van stress en van jouw lichamelijke spanningen, zodat die de verbinding met je kindje en ook straks het natuurlijke verloop van de bevalling niet in de weg staan

 

🔸 Tools en handvaten aangereikt krijgen om een meer levendige en betekenisvolle verbinding met je kindje in de buik te beleven

 

🔸 Je nu al verdiepen in het o zo belangrijke hechtingsproces en begrijpen waarom je bewust zijn van je eigen stress zo belangrijk is voor een optimale ontwikkeling van je kind(eren)

Wat komt er in het programma aan bod?

Iedere week komt er een nieuwe les vrij met daarin twee à drie video’s met informatie en praktische tools, en een geleide meditatie. Je ontvangt bij het programma ook een werkboek waarmee je per week voor jezelf dieper op jouw eigen beleving rondom stress en emoties kunt ingaan.

Week 1

\ Introductie prenatale psychologie \ Wat doet stress? \ De taal van het lichaam \ Zelfverbinding \ Adem

Week 2

\ Veiligheid in jezelf \ The Social Engagement System \ Stress en de voorbereiding op de geboorte

Week 3

\ De bewuste baby in de buik \ Wat krijgt de baby mee van stress \ De moeder-en-baby eenheid

Week 4

\ Van stress naar verbinding \ Communiceren met de baby in je buik \ Belang van prenatale hechting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het onderzoeksgebied van de pre- en perinatale psychologie wordt steeds groter en bekender. Waar we hebben aangenomen of geleerd hebben te denken dat het leven pas bij de geboorte begint, laten talloze onderzoeken zien dat juist het prenatale leven al heel rijk is aan indrukken en ervaringen en dat baby’s in de buik gevormd worden door wat ze via de moeder en haar directe omgeving meekrijgen.

Je kindje is er nu al. Je draagt een bewust wezentje in je buik dat van jou afhankelijk is. Daarmee wil ik je als moeder niet nog meer belasten, maar je wel laten zien dat het ouderschap al is begonnen. Jij als moeder verdient daarin ook alle support, want het geven van nieuw leven is iets ontzettends kostbaars.

Je voelt je zelf vaak extra kwetsbaar tijdens een zwangerschap en daarom hoop ik je met het programma Van Stress naar Verbinding die rust en support te kunnen bieden waardoor je met meer gemak dichtbij jezelf blijft, meer vertrouwen hebt in jouw proces en in wat dat losmaakt, en dat je plezier beleeft aan het nu al leren kennen van je kindje.

Na het volgen van dit programma:

 

🔸 Lukt het je beter om met jezelf en met je gevoel in verbinding te blijven

 

🔸 Heb je inzicht gekregen in wat jou stress geeft en wat daaronder ligt

 

🔸 Kun je je vanuit meer ontspanning en vertrouwen in jezelf op de bevalling gaan voorbereiden

 

🔸 Heb je een beter idee van wat het kindje in jouw buik al allemaal leert en meemaakt

 

🔸 Lukt het je om vanuit zelfverbinding meer contact te maken en ervaren met het kindje in je buik

 

🔸 Heb je ook al voor latere fases in het ouderschap iets heel waardevols geleerd, namelijk zorg dragen voor jouw eigen stress en onderliggende emoties zodat je kind(eren) zich veilig kan voelen in jouw nabijheid.

“Expected or unexpected, womb memories bear all the markings of the human spirit already engaging in all the challenges that life brings.”

David Chamberlain

Over mij

Ik ben Tamara, moeder van twee jongens: Enea geboren in 2013 en Salie in 2018.

Sinds mijn eerste zwangerschap, die onverwachts was en toch qua timing zo kloppend, verdiep ik mij in alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Tijdens die eerste zwangerschap wilde ik zo graag de diepte in, maar ik kon die diepte net niet helemaal vinden. Ik wist ook niet wat ik zocht. Toen ik pas later op het spoor kwam van de opleiding Integratieve Baby Therapie voelde ik me zo sterk aangetrokken en bleek dit ook precies die diepte te zijn waarnaar ik verlangde.

Kennis en inzichten die ik uit die opleiding heb meegenomen vormen ook de basis van dit programma. Wetende hoe belangrijk de vroegste periode van het leven is, wil je ik graag ondersteunen in een zo zacht en bewust mogelijke beleving van jouw zwangerschap.

Daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe verrijkend het kan zijn als je het contact met de baby in je buik weet te verdiepen. Jullie relatie is er nu al en zal zich na de geboorte alleen maar verder voortzetten. Ik laat je graag zien hoe je daar nu al plezier en verdieping uit kunt halen.

Kom juist door je bewust te zijn van wat je stress geeft tot een diepere verbinding met jezelf én met je kindje!

Van Stress naar Verbinding

€ 97,-

(incl. 21% BTW)

×
Product added to cart

No products in the cart.