fbpx

De afgelopen paar jaar had ik het geluk te mogen ervaren hoe de verschillende dingen die mij al mijn hele leven het meest inspireren bij elkaar kwamen. Ik kon de verbinding leggen tussen mijn bezigheden in de beeldende kunst en (zwangerschaps)yoga, als postnatale doula en in mijn opleiding tot Integratief Baby Therapeut. Mijn persoonlijke ervaringen en vergaarde kennis zijn meer een geheel geworden en vormen nu een duidelijk kader dat me verder blijft inspireren en vanwaaruit ik coaching en begeleiding aanbied. Mijn focus ligt daarbij op het helpen integreren van de vroegste ervaringen en indrukken van de baby net als de emotionele en spirituele bewegingen die de moeder (en het gezin) in deze fase rondom de zwangerschap en geboorte doormaakt.

Zelf ben ik moeder van twee jongens, geboren in 2013 en 2018. Beide zwangerschappen en geboortes zijn grootse en bewogen ervaringen geweest. Het moeder worden op zich vond ik heel ingrijpend en het wennen aan mijn nieuwe rol was een langdurig proces. Tegelijk inspireerde het me om het pad van begeleiding rondom zwangerschap en geboorte op te gaan en ben ik verschillende trainingen gaan volgen.
De tweede zwangerschap en geboorte brachten me nog dieper. Ik had zoveel kennis en begrip vergaard over zwangerschap en geboorte, ook vanuit het perspectief van de baby, dat ik er bewuster in stond. Tegelijk kwamen er ook veel emoties en levendige beelden aan de oppervlakte die voor mij nieuw en niet altijd duidelijk te herleiden waren. Langzaam vallen nu ook deze stukjes op hun plaats.

Ik voel veel compassie voor ouders die met hun baby tegen moeilijkheden aanlopen en ik hoop dat steeds meer nieuwe ouders ondersteuning gaan zoeken én vinden op emotioneel vlak, wanneer ze na de geboorte van hun baby met gevoelens van onzekerheid, frustratie en machteloosheid kampen. Ik geloof dat juist door in deze kwetsbare periode echt te kijken naar wat er speelt, de potentie van persoonlijke groei die in deze ‘rite of passage’ besloten ligt, volledig tot wasdom kan komen.

Iets meer achtergrondinformatie

Ik krijg vaak de vraag hoe ik op dit pad ben gekomen en welke opleidingen ik heb gevolgd. Dat heb ik hieronder even op een rijtje gezet.

Opleidingen

2022
Prenatal and Perinatal Healing Happens in Layers
online training met Kate White

2022
Maandelijks 1:1 Supervisie met Matthew Appleton

2022
Our Journey Here – Prenatal and Birth Experiences and Lifelong Influences
An experiential training for practitioners with Cherionna Menzam-Sills

2022
Supporting Resilience in Babies and Children
online training met Matthew Appleton

2021
The Relational Baby
online training met Matthew Appleton

2019
Emotional First Aid Training met Thomas Harms

2018
Umbilical Affect process workshop met Matthew Appleton en Jenni Meyer

2017
Prenatal and Birth process workshop met Matthew Appleton en Jenni Meyer

2016-2018
Integrative Baby Therapy Training met Matthew Appleton – Conscious Embodiment Trainings

2016
JJ Doula Training Level 1, Amsterdam

2015
Postnatal Doula Training bij Postnatal Support Network

2015-2018 Coördinator voor Postnatal Support Network Amsterdam

2013-2014
Zwangerschapsyoga Teacher Training The Mother’s Journey UK & NL

2011-2012
Kundalini Yoga Teacher Training bij Yoga Lifestyle Studio Amsterdam

2005-2009
Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Bachelor of Fine Arts