Wat ik me heel goed kan herinneren van mijn binnenwereld als kind:

 

Ik verlangde naar iets. Ik verlangde naar iets, maar ik wist niet naar wat. Als ik er nu woorden aan geef, dan voel ik dat ik verlangde naar diepgang. Naar een mysterie. Naar een heel levendige en sappige verbinding met het leven. Ik herinner me hoe ik naar de volwassenen in mijn leven keek en niet het idee had dat zij wisten waar ik zoiets als een diepere beleving kon vinden. Het voelde vlak. Ik werd niet geïnspireerd.

Ik groeide op in Hellevoetsluis.

Op de middelbare school had ik een lerares Nederlands die ik heel graag mocht. Zij had ook een zwak voor mij. Ik denk dat ik bij haar een kleine opening voelde naar een wereld waarin meer te beleven was. Ze leek meer van het leven te weten.

Toen ik 15 was verhuisden mijn moeder, mijn broertjes en ik naar Basel, in Zwitserland. Hoewel het een vrij moeilijke overgang was, was ik blij om op een nieuwe plek te aarden. In een stad waarin zoveel geschiedenis, kunst en cultuur was. Ik heb daar in totaal 5 jaar gewoond en bloeide helemaal op. Ik had hele leuke vrienden en vriendinnen om me heen die zichzelf bijna allemaal al als kunstenaar zagen. We werkten samen aan allerlei creatieve projecten en ik laafde me aan kunst, theater, dans en drum’n’bass (haha).

Wat ik met 17 ook begon te doen (eigenlijk los van mijn vriendengroep) was het bewandelen van een spiritueel pad dmv Kundalini Yoga. Kortom, ik kwam tot leven en vond een veel diepere verbinding met mijn Zijn.

 

“All things are delicately interconnected.”

 

Jenny Holzer

 

Na 5 jaar Zwitserland wist ik wel dat ik daar niet zou blijven. Ik wist bijvoorbeeld heel zeker dat ik nooit op een Zwitserse man verliefd zou worden. ; )

Wat ik wel wilde doen was heel helder: Ik wilde naar Amsterdam om aan de Rietveld Academie te studeren.

Op die periode kijk ik terug als één van de leukste van mijn leven. Ik heb zoveel gelachen. Zoveel gespeeld. En mijn eigen beeldtaal gevonden.

Wat ik nu heel bijzonder vind als ik terugkijk is dat het werk dat ik toen  maakte al thema’s in zich droeg die ik nu binnen het kader van de pre- en perinatale psychologie verder onderzoek. Zoals bijvoorbeeld deze still  van mijn oor uit een video die onderdeel was van mijn afstuderen in 2009. Dit werk ging over ‘herinneren’.

 

Het oor herinnerde me altijd al aan de vorm van een embryo/foetus. Het oor kwam ook altijd weer terug in mijn werk.

Wat ik toen niet wist, maar onbewust misschien toch aanvoelde is dat het oor de hele mens weerspiegelt. In de (oor)acupunctuur wordt hiermee gewerkt. De oorschelp die hier zichtbaar dezelfde vorm heeft als een foetus is een reflexveld waarin de mens weerspiegeld wordt op zowel mentaal, fysiek als emotioneel niveau.
Mooi toch?

 

 

Toen ik voor het eerst zwanger was in 2012 kwam dat verlangen naar een diepere beleving weer bovendrijven. Ik voelde hoe groots het was nieuw leven te dragen en ik wilde daar diep in duiken. Maar weer vond ik niet echt de inspiratie om me heen. Ik deed tijdens en na die zwangerschap verschillende trainingen (zwangerschapsyoga, doula, postnatale doula) waar ik zeker veel leerde, maar waar ik me nog niet geheel bevredigd door voelde.

Begin 2016 werd ik door een nu heel bijzondere vriendin uitgenodigd voor de opleiding Integratieve Baby Therapie met Matthew Appleton die eenmalig in Nederland georganiseerd zou worden. Ik voelde een heel duidelijke JA en vond daarmee de plek, de diepte, waar ik onbewust naar had gezocht. In de wereld van de pre- en perinatale psychologie ben ik echt thuisgekomen.

Met heel veel liefde en enthousiasme deel ik dit met jou. Omdat ik oprecht geloof dat dit werk levensveranderend is. Dat het het leven voller, rijker, mysterieuzer en meer geaard maakt. 

Je bent in mijn praktijk in Amsterdam (of online) welkom met je hele Zijn.

Nog wat weetjes:

 

  • Ik woon in Amsterdam met Taro, onze zoons Enea (2013) en Salie (2018) en onze kat Koala.
  • Taro en ik zijn samen sinds nazomer/herfst 2009.
  • In Human Design ben ik een 4/6 splenic manifestor met een right angle cross of penetration.
  • Onze kinderen gaan naar een democratische school. Dit is een heel bewuste keuze en tegelijk ook iets wat ons uitdaagt en waar we veel van leren.
  • Ik heb altijd al veel mannen om me heen gehad: Twee broertjes, een stiefbroertje, een vader en een stiefvader en nu twee zoons. Ik houd heel erg van de humor die ze brengen.
  • Ik houd van bomen (en het bos).
  • Mijn grootste guilty pleasure is het kijken van de slechtste tv shows (Love Island, Temptation Island, Selling Sunset, you name it). Ik noem het een studie in antropologie. ; )
  • Ik zie mezelf naast therapeut nog steeds als kunstenaar. Ik kan me voorstellen dat dit later weer meer tot expressie gaat komen.
  • We hebben een soort tweede thuis, een totaal tegenovergesteld leven, in het Rodopi gebergte in Bulgarije. Vanaf 2009 kochten we met een groep vrienden meerdere huisjes in een leegstaand dorp. Deze plek is een Artists in Residence project: www.tsarino.org
De bewandelde weg

Om je een beeld te geven van hoe ik hier gekomen ben, heb ik mijn opleidingen en trainingen hieronder op een rijtje gezet.

Opleidingen en trainingen

2023-2025
Templates of Embodiment – Process Work met Matthew Apleton, Conscious Embodiment Trainings

2023
Mentoring the Mentors met Mia Kalef
Supervisie/Intervisie groep

2022
Prenatal and Perinatal Healing Happens in Layers
online training met Kate White

2022
Soul Loss
online training met Matthew Appleton

2022
Maandelijks 1:1 Supervisie met Matthew Appleton

2022-2023
Our Journey Here – Prenatal and Birth Experiences and Lifelong Influences
An experiential training for practitioners with Cherionna Menzam-Sills

2022
Supporting Resilience in Babies and Children
online training met Matthew Appleton

2021
The Relational Baby
online training met Matthew Appleton

2019
Emotional First Aid Training met Thomas Harms

2018
Umbilical Affect process workshop met Matthew Appleton en Jenni Meyer

2017
Prenatal and Birth process workshop met Matthew Appleton en Jenni Meyer

2016-2018
Integrative Baby Therapy Training met Matthew Appleton – Conscious Embodiment Trainings

2016
JJ Doula Training Level 1, Amsterdam

2015
Postnatal Doula Training bij Postnatal Support Network

2015-2018 Coördinator voor Postnatal Support Network Amsterdam

2013-2014
Zwangerschapsyoga Teacher Training The Mother’s Journey UK & NL

2011-2012
Kundalini Yoga Teacher Training bij Yoga Lifestyle Studio Amsterdam

2005-2009
Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Bachelor of Fine Arts