touching ground

 

Jouw weg in het leven vanuit de prenatale psychologie

Een live verdiepingsdag in Amsterdam
22 September 2023

Je bent coach, therapeut of doula (of kunstenaar!) en je kunt een diepe verwondering voelen over het leven. Het ontstaan van het leven -van jouw eigen leven- is iets wat als een groot mysterie voelt. Tegelijkertijd voel je je er ook toe aangetrokken.

Want hoe was het voor jou om te ontstaan vanuit/door jouw ouders?

Heb je je ten diepste welkom gevoeld?

Hoe was het voor jou om aan deze grootse reis te beginnen?

Voel je nu dat er je mag zijn, helemaal zoals jij bent?

Tijdens touching ground mag je dit gaan onderzoeken. We focussen deze dag op de periode voorafgaand aan jouw conceptie. Welke overgang maakte je daar? In welk veld werd je ontvangen?

Op een zachte en zelfgestuurde manier ga je toegang vinden tot het weten van jouw lichaam en psyche. Tot de ‘plek’ waar jouw allervroegste ervaringen opgeslagen liggen.

Om dichter tot jezelf te komen.

Om de oorsprong van bepaalde patronen in je leven te herkennen en ze van daaruit te kunnen transformeren.

Om je ware potentie te doorvoelen.
(want je hebt die wonderlijke en uitdagende weg in het leven toch maar met succes afgelegd)

 

 

“Inspired by galaxies, shaped by oceanic currents, and formed by the elements of the earth, we are creatures of vastness that embed, nest and travel through a woman’s body to land upon this planet. We are star beings and oceanic-earth creatures moving through bright openings, solid bones, and fluttering diaphragms in order to come into being and participate in life.”

 

Liz Koch

Ik voelde me op een nieuwe manier thuisgekomen na touching ground, op een nieuwe manier geland. Ik voelde me zacht en heel helder.

Wat een krachtig werk is dit. Het heeft me op vele lagen geraakt en dat doet het nu -een aantal dagen later- nog steeds. Het laat veel uit mijn leven op zijn plek vallen.

Je leeft en deelt prachtig werk!

Sonja

Therapeut Tactiel Stimulering

touching ground is een verdiepingsdag die in drie verschillende edities komt en ook los van elkaar te volgen zijn:

 • De fase van pre-conceptie
 • Conceptie en de weg naar de baarmoeder
 • Innesteling in de baarmoeder

Dit zijn onze allervroegste imprints. Hierin ligt zoveel besloten. Dit is de grond waarop het latere leven zich ontvouwt.

Op deze dag gaan we dieper in op de fase van pre-conceptie. 

Wat ging er aan jou vooraf?

Vanuit welk gevoel van keuze/intentie begon jij aan het leven?

Hoe verbind je met het bewustzijn dat je bent?

 

 

Wat kun je van deze dag verwachten?

 

 • Verstilling, vertraging en ontspanning
 • Diepgaande kennis rondom de fase van pre-conceptie vanuit de prenatale psychologie
 • Lichaamswerk en persoonlijk onderzoek naar jouw eigen vroege imprints
 • Uitwisseling met elkaar
 • Een gezamenlijk diner (en thee en snacks gedurende de dag)
 • Een soundhealing gongbad verzorgd door Veronica Vir ter integratie van alle indrukken en inzichten.
 • Extra verdieping in mijn online leeromgeving om ook na het event jouw onderzoek voort te kunnen zetten
 • Een 1:1 integratiesessie online van 60 minuten (in te plannen binnen 3 weken na de live dag)

 

 

 

 

Naast dat touching ground een enorm leerzaam, verbredend en verdiepende dag is geweest bracht het ook vrouwen in verbinding met zichzelf en elkaar. Alle gevoelens, vragen en ideeën zijn welkom bij Tamara. Ze weet een warme, veilige plek te creëren, vrij van oordeel. Het heeft tot nieuwe inzichten geleid, dagen later blijven er nog kwartjes vallen. Ik raad het iedereen aan om het voor zichzelf te gaan zien, want dan snap je wat ik bedoel als ik zeg dat er eigenlijk geen woorden zijn om te omschrijven wat het met/voor je doet.
Annemijn

Osteopaat i.o.

Voor mij voelde het zó als thuiskomen toen ik begin 2016 bij de opleiding Integratieve Baby Therapie van Matthew Appleton terechtkwam. Door mijn eerste zwangerschap een paar jaar eerder was ik diep geraakt en op zoek gegaan naar een diepere beleving. Die had ik tot dan toe nergens kunnen vinden.

Ik leerde tijdens die opleiding over de pre- en perinatale psychologie. Ik leerde hoe ik baby’s en hun ouders kon begeleiden in hun verwerkingsproces van o.a. de geboorte en deed hierin ook mijn eigen therapeutische werk. Ik volgde een aantal ‘process workshops’ waarin ik mijn eigen prenatale geschiedenis onderzocht. Dat is voor mij tot op heden een doorgaand proces. Er zijn steeds weer nieuwe lagen te ontdekken in dit werk.

Momenteel werk ik 1:1 met Matthew Appleton en rondde ik begin dit jaar een opleiding af bij Cherionna Menzam-Sills om dit werk ook nog beter met volwassenen te kunnen doen.

Wat ik ook heb gemerkt en waar ik dankbaar voor ben is dat de verdieping in de pre- en perinatale psychologie mij ook een spirituele verdieping bracht. Ik was vanaf mijn tienerjaren al (behoorlijk serieus) bezig geweest met spiritualiteit, met yoga en meditatie. Hier heb ik hele mooie ervaringen in gemaakt, maar het voelt veel meer belichaamd sinds ik me in dit werkveld van de pre- en perinatale psychologie begeef. Ik voel me op een dieper niveau verbonden met mijzelf en met Het Leven.

Dit wil ik heel graag met je delen. Deze wonderlijke, diepere laag van het leven. Van de grootse ervaringen die al op celniveau begonnen. Hierin ligt vaak zowel je diepste pijn als ook je grootste potentieel besloten.

Voor mij is het intens waardevol geweest. Ik ging van “verhalen” over het veld waarin ik ben ontvangen, naar het voelen van die verhalen.

Het meest bijzondere vind ik dat het nu (een week na het event) nog dagelijks doorwerkt. Het is lastig in woorden te vatten, maar mijn grootste belemmerende overtuiging werd op deze dag blootgelegd en het gaf zoveel inzicht en bevrijding om te weten waar deze zijn oorsprong heeft gevonden.

De hele dag was ook super goed verzorgd. Er hing een veilige sfeer en het eten was fantastisch.

Marjon

Matrescentie Mentor

Het programma, de locatie, het eten, de mensen, de muziek: alles klopte!

Tamara begeleidde de dag heel natuurlijk en prettig. Het voelde heel ontspannen om aanwezig te zijn en mezelf onder te dompelen in ‘het veld’. En het mooie is, het één zet het ander in beweging. Het voelt alsof ik met meer vertrouwen in het leven kan en mag staan. Ik voel heel veel dankbaarheid voor deze ervaring!

Florien

Verzuimadviseur en Traumaheling bij baby's

Bij binnenkomst en aanvang voelde ik mij meteen welkom en hing er een veilige en vertrouwde sfeer.

Tijdens de dag was er een rustige flow in het programma. Er was overal genoeg tijd voor; om te schrijven en te mijmeren op wat er voorbij kwam, te genieten van het eten en met anderen uit te wisselen. Daarnaast zet Tamara je echt aan, ze weet de juiste snaar te raken. Met een prachtige sound journey als afsluiter, maakte de dag precies af!

Ik heb een heerlijke dag gehad, waarbij ik met een licht gevoel naar huis ging.

Jonneke

Maandacht Zobevalik Coach

Praktische informatie

 

De dag vindt plaats op vrijdag 22 september van 13:00 – 20:00 bij Rumah Yoga in Amsterdam, Distelweg 74C.

Thee, snacks en een heerlijk diner zijn inbegrepen, net als toegang tot het verdiepende online programma én de 1:1 online integratiesessie.

Jouw investering voor deze dag bedraagt:

€295,00

excl. 21% BTW

Het is ook mogelijk om in twee delen te betalen.
Gebruik dan deze link om je aan te melden.