fbpx

 

 

 

 

Coming into Being

t h e   j o u r n e y

Verken je eigen oorsprong. Ontdek hoe de weg in het leven en jouw vroegste imprints van invloed zijn op jouw werk en leven nu.

een individueel traject van 9 maanden

 

Je bent coach, therapeut, zwangerschapsdocente, verloskundige of doula en je hebt (dus) affiniteit met het veld van zwangerschap en geboorte. Je bent bekend met het belang van bewustzijn rondom de eerste 1000 dagen van het leven. Je hebt ook al vaker stilgestaan bij hoe jouw eigen weg in het leven was…

En je verlangt naar meer. Meer bewustzijn. Meer begrip.
Je verlangt naar het vinden van een ingang tot deze vroegste levenservaringen die diep in het (lichaams)bewustzijn opgeslagen liggen. Je voelt dat deze ervaringen nog altijd doorwerken in je leven. Dat ze aan de basis liggen van hardnekkige patronen en beperkende overtuigingen die je steeds weer tegenkomt. Je wil tot de kern gaan. Je wil ook vanuit dit bewustzijn jouw eigen cliënten op een nóg dieper niveau kunnen begeleiden.

Je wil de impact van je allervroegste ervaringen op jouw leven niet alleen op een cognitief niveau begrijpen. Niet alleen de voor de hand liggende verbindingen tussen gebeurtenissen kunnen maken, waarna er niets verandert. Je wil jouw vroegste levenservaringen daadwerkelijk integreren.

En je voelt misschien wel dat er meer is. Dat je werkelijk in contact kunt komen met de emoties en indrukken van vroege gebeurtenissen die opgeslagen liggen in jouw lichaam en psyche. Dat je werkelijk verbinding kunt maken met de wijsheid vanwaaruit je bent ontstaan. Dat je zoveel meer bewondering kunt voelen voor en in verbinding kunt staan met de wijsheid van het leven zelf

Met Coming into Being the journey gaan we samen de diepte in om vanuit de pre- en perinatale psychologie te onderzoeken hoe jouw vroegste ervaringen nu nog doorwerken én naar hoe het jouw werk met cliënten kan verrijken.

 

 

We komen allemaal ergens vandaan. We zijn allemaal gevormd door eerdere ervaringen.

Wanneer je je aangetrokken voelt tot het werkveld van zwangerschap, geboorte, baby’s en (beginnend) moederschap kun je je afvragen wat het is dat jou zo trekt. Zou het kunnen dat je iets komt onderzoeken? Wil je onbewust misschien iets vereffenen? Iets helen?

Wil je bijdragen aan een positieve verandering in de manier waarop baby’s ter wereld komen omdat jouw eigen start in het leven moeizaam is geweest? Omdat jij je niet volledig gezien hebt gevoeld in jouw ervaring?

Wil je er voor (nieuwe) moeders zijn omdat jouw eigen moeder het zwaar had en jij al vroeg leerde voor haar te zorgen?

Het kan zo waardevol en zo helend zijn om je bewust te zijn van jouw eigen vroegste ervaringen. Hoe we in het leven komen is exemplarisch voor hoe we door het leven bewegen. Voor waar we ons toe aangetrokken voelen. Voor wat we willen leren en ook weer doorgeven. Het is de blauwdruk.

Zeker wanneer je werkt binnen dit veld van zwangerschap / geboorte / moederschap is het zo veelbetekenend om je eigen verhaal te kennen. Om duidelijk het onderscheid te kunnen maken tussen het hier&nu en de ervaringen die je maakte toen je nog heel klein en kwetsbaar was. Om de jongste, gewonde delen in jezelf zélf te kunnen dragen. Én om op een nog dieper niveau spaceholder te kunnen zijn voor jouw cliënten.

Ben je er klaar voor om jouw onderzoek te starten?

“The history of (wo)man for the nine months preceding birth would, probably, be far more interesting and contain events of greater moment than the three score and ten years that follow it.”

Samuel Taylor Coleridge

Coming into Being the journey

is een verdiepend traject van 9 maanden.

In deze 9 maanden stem ik af op jouw persoonlijke behoefte en nieuwsgierigheid. Er is alle ruimte voor het inbrengen van jouw (levens)vragen.

We starten ons traject met een uitgebreide intake waarin we globaal jouw start in het leven in kaart brengen.
In de daaropvolgende sessies gaan we laagje voor laagje dieper:

Hoe was de situatie vóór jouw conceptie? Hoe was de conceptie zelf? Hoe was de relatie met je moeder toen je in haar buik zat?

Hoe was jouw geboorte?

Hoe ga je in jouw leven om met veranderingen en transities? Met de start van iets nieuws? Hoe sta je in relatie tot anderen? En hoe verhoud je je tot grote thema’s als intimiteit, geld, voeding en de dood?

Afhankelijk van waar jouw behoefte of vraagstuk ligt gaan we op dit soort thema’s de diepte in en onderzoeken we hun prenatale oorsprong én kijken we naar de integratie en de vertaalslag die jij kunt maken binnen jouw werk.

 

Individuele Begeleiding

We beginnen ons traject met een Deep Dive sessie. Dit is een 3 uur durende sessie waarin we jouw geboorteverhaal en prenatale imprints in kaart zullen brengen. Het werkt het beste als we deze sessie live in mijn praktijk in Amsterdam kunnen doen.

We plannen in totaal dan nog 7 verdiepingssessies in van 1,5 uur. Deze kunnen we zowel live in mijn praktijk doen als online via zoom.

 

Online Programma

Iedere maand komt er een nieuwe module beschikbaar in de online leeromgeving. Dit online programma is ondersteunend aan jouw proces en biedt je tegelijk verdiepende kennis van de pre- en perinatale psychologie alsook een aantal oefeningen en meditaties.

De thema’s in de online leeromgeving zullen ongeveer parallel lopen aan wat wij samen in de sessies verder uitdiepen.

Integratie

In de laatste fase van ons 9-maandentraject plannen we nog 3 online integratiesessie in van 1 uur. In deze sessies kijken we naar hoe alles bij jou is geland en hoe je de opgedane kennis en ervaringen kunt integreren en/of toepassen binnen jouw werk.

Thema’s binnen het online programma:

(en in onze 1:1 sessies)

1 ) Pre-conceptie en het wijdere veld, het familiesysteem,
bewustzijn op celniveau

2 ) Conceptie en innesteling in de baarmoeder

3 ) Ontdekking van de zwangerschap, Twin Loss en
Prenatal Bonding

4 ) Jouw geboorte, jouw initiatie in het leven

5 ) Beyond de geboorte, jij als baby, hechting en
latere transities in het leven

Met Coming into Being the journey ga je…

 • Een dieper begrip ontwikkelen van het wonder én de kwetsbaarheid van de weg in het leven

 

 • Leren wat de psychologische impact kan zijn van de verschillende prenatale ontwikkelingsfases en het geboorteproces zelf

 

 • Kijken naar jouw eigen vroegste ervaringen en tot de kern gaan van bepaalde patronen en overtuigingen in jouw leven

 

 • Je jongste zelf (het innerlijk embryo en de innerlijke baby) integreren en liefdevol bij je leren dragen waardoor je in uitdagende situaties vanuit je volwassen zelf kunt handelen

 

 • Als coach, doula, begeleider of therapeut het onderscheid kunnen maken tussen wat jouw verhaal is en het verhaal/de situatie van jouw cliënt

 

 • Vanuit dit diepere begrip van de weg in het leven een nóg betekenisvollere holding space kunnen bieden aan jouw cliënten

  Voor mij voelde het zó als thuiskomen toen ik begin 2016 bij de opleiding Integratieve Baby Therapie van Matthew Appleton terechtkwam. Door mijn eerste zwangerschap een paar jaar eerder was ik diep geraakt en op zoek gegaan naar een diepere beleving. Die had ik tot dan toe nergens kunnen vinden.

  Ik leerde tijdens die opleiding over de pre- en perinatale psychologie. Ik leerde hoe ik baby’s en hun ouders kon begeleiden in hun verwerkingsproces van o.a. de geboorte en deed hierin ook mijn eigen therapeutische werk. Ik volgde een aantal ‘process workshops’ waarin ik mijn eigen prenatale geschiedenis onderzocht. Dat is voor mij tot op heden een doorgaand proces. Er zijn steeds weer nieuwe lagen te ontdekken in dit werk.

  Momenteel werk ik 1:1 met Matthew Appleton en volg ik een opleiding bij Cherionna Menzam-Sills om dit werk ook nog beter met volwassenen te kunnen doen.

  Ik geloof echt dat wij als geboortewerkers ons niet voor niets aangetrokken voelen tot dit veld. Ik geloof oprecht dat er iets van onze eigen ervaring van in het leven komen gezien wil worden. Geheeld wil worden. En dat we ons daarom zo aangetrokken voelen tot zwangere vrouwen en baby’s. 

  Wat ik ook heb gemerkt en waar ik dankbaar voor ben is dat de verdieping in de pre- en perinatale psychologie mij ook een spirituele verdieping bracht. Ik was vanaf mijn tienerjaren al bezig geweest met spiritualiteit, met yoga en meditatie. Hier heb ik hele mooie ervaringen in gemaakt, maar het voelt veel meer belichaamd sinds ik me in dit werkveld van de pre- en perinatale psychologie begeef. Ik voel me op een dieper niveau verbonden met mijzelf en met Het Leven.

  Mijn werkwijze is zacht, verkennend en intiem. Ik breng je graag in contact met het diepere weten in jou. Met de taal van jouw lichaamsbewustzijn en jouw psyche.

  Verwacht subtiel werk waaruit diepe, helende inzichten voortvloeien.

  Wees welkom met je hele Zijn.

   

  Tijdelijke inschrijfstop

  De pilot-fase van dit traject is per 18 januari ten einde gelopen. Op dit moment kun je niet direct aan Coming into Being the journey beginnen, maar ben je welkom om contact op te nemen als je interesse hebt.

  Naar verwachting zal ik Coming into Being the journey eind maart officieel als een voldragen programma lanceren. Dan gaan de deuren ook weer open.

  Wat vrouwen die tijdens hun zwangerschap op een vergelijkbare manier met mij werkten zeggen:

   

  Tamara zorgt er in de sessies voor dat je alles doorvoelt. Ze heeft een hele fijne energie en heeft mij laten voelen dat de weg ergens naar toe niet perfect hoeft te zijn. Angst en zelfvertrouwen mogen naast elkaar bestaan.

  Het is een hele transformatie geweest voor mij.”

  Miranda

   

   

   

  De 1:1 sessies waren enorm fijn! Je gaf me het gevoel dat ik helemaal mocht zijn wie ik was, mocht staan waar ik voor stond en mocht doen hoe ik deed. Naast jouw oordeelloos luisterende oor, heb ik veel gehad aan de geleide meditaties – je kabbelende woorden en warme stem dreven me helemaal weg van mijn ratio en voor mijn ogen verschenen telkens beelden die me troost of juist een inzicht gaven.

  Jet

   

   

   

  Door de individuele sessies met Tamara kreeg ik verdieping in mijn proces. Naast de interessante kennis over het prenatale leven was het vooral een reis naar het eigen verleden en de toekomst tegelijkertijd. Ze biedt hiervoor een hele fijne en veilige gespreksruimte.

  Heike

   

   

  Lijkt het je fijn om hierover met mij in gesprek te gaan?

  Via onderstaande knop kun je zelf een inspiratiegesprek met mij inplannen. In dit gesprek maken we alvast een begin met het in kaart brengen van jouw geboortepatronen én onderzoeken we of we een match zijn voor verdere samenwerking.

   

  Ik kijk ernaar uit je te spreken!

  Liefs,
  Tamara