Coming into Being

t h e   j o u r n e y

Verken je eigen oorsprong. Ontdek hoe de weg in het leven en jouw vroegste imprints van invloed zijn op jouw werk en leven nu.

een individueel traject van 9 maanden

 

Je bent coach, therapeut, zwangerschapsdocente, verloskundige of doula en je hebt (dus) affiniteit met het veld van zwangerschap en geboorte. Je bent bekend met het belang van bewustzijn rondom de eerste 1000 dagen van het leven. Je hebt ook al vaker stilgestaan bij hoe jouw eigen weg in het leven was…

En je verlangt naar meer. Meer bewustzijn. Meer begrip.
Je verlangt naar het vinden van een ingang tot deze vroegste levenservaringen die diep in het (lichaams)bewustzijn opgeslagen liggen. Je voelt dat deze ervaringen nog altijd doorwerken in je leven. Dat ze aan de basis liggen van hardnekkige patronen en beperkende overtuigingen die je steeds weer tegenkomt. Je wil tot de kern gaan. Je wil ook vanuit dit bewustzijn jouw eigen cliënten op een nóg dieper niveau kunnen begeleiden.

Je wil de impact van je allervroegste ervaringen op jouw leven niet alleen op een cognitief niveau begrijpen. Niet alleen de voor de hand liggende verbindingen tussen gebeurtenissen kunnen maken, waarna er niets verandert. Je wil jouw vroegste levenservaringen daadwerkelijk integreren.

En je voelt misschien wel dat er meer is. Dat je werkelijk in contact kunt komen met de emoties en indrukken van vroege gebeurtenissen die opgeslagen liggen in jouw lichaam en psyche. Dat je werkelijk verbinding kunt maken met de wijsheid vanwaaruit je bent ontstaan. Dat je zoveel meer bewondering kunt voelen voor en in verbinding kunt staan met de wijsheid van het leven zelf

Met Coming into Being the journey gaan we samen de diepte in om vanuit de pre- en perinatale psychologie te onderzoeken hoe jouw vroegste ervaringen nu nog doorwerken én naar hoe het jouw werk met cliënten kan verrijken.

 

 

We komen allemaal ergens vandaan. We zijn allemaal gevormd door eerdere ervaringen.

Wanneer je je aangetrokken voelt tot het werkveld van zwangerschap, geboorte, baby’s en (beginnend) moederschap kun je je afvragen wat het is dat jou zo trekt. Zou het kunnen dat je iets komt onderzoeken? Wil je onbewust misschien iets vereffenen? Iets helen?

Wil je bijdragen aan een positieve verandering in de manier waarop baby’s ter wereld komen omdat jouw eigen start in het leven moeizaam is geweest? Omdat jij je niet volledig gezien hebt gevoeld in jouw ervaring?

Wil je er voor (nieuwe) moeders zijn omdat jouw eigen moeder het zwaar had en jij al vroeg leerde voor haar te zorgen?

Het kan zo waardevol en zo helend zijn om je bewust te zijn van jouw eigen vroegste ervaringen. Hoe we in het leven komen is exemplarisch voor hoe we door het leven bewegen. Voor waar we ons toe aangetrokken voelen. Voor wat we willen leren en ook weer doorgeven. Het is de blauwdruk.

Zeker wanneer je werkt binnen dit veld van zwangerschap / geboorte / moederschap is het zo veelbetekenend om je eigen verhaal te kennen. Om duidelijk het onderscheid te kunnen maken tussen het hier&nu en de ervaringen die je maakte toen je nog heel klein en kwetsbaar was. Om de jongste, gewonde delen in jezelf zélf te kunnen dragen. Én om op een nog dieper niveau spaceholder te kunnen zijn voor jouw cliënten.

Ben je er klaar voor om jouw onderzoek te starten?

“The history of (wo)man for the nine months preceding birth would, probably, be far more interesting and contain events of greater moment than the three score and ten years that follow it.”

Samuel Taylor Coleridge

De vorm van het traject

 

Coming into Being the journey is een verdiepend traject van 9 maanden.

In deze 9 maanden stem ik af op jouw persoonlijke behoefte en nieuwsgierigheid. Er is alle ruimte voor het inbrengen van jouw (levens)vragen.

We starten ons traject met een uitgebreide intake waarin we globaal jouw start in het leven in kaart brengen.
In de daaropvolgende sessies gaan we laagje voor laagje dieper:

Hoe was de situatie vóór jouw conceptie? Hoe was de conceptie zelf? Hoe was de relatie met je moeder toen je in haar buik zat?

Hoe was jouw geboorte?

Hoe ga je in jouw leven om met veranderingen en transities? Met de start van iets nieuws? Hoe sta je in relatie tot anderen? En hoe verhoud je je tot grote thema’s als intimiteit, geld, voeding en de dood?

Afhankelijk van waar jouw behoefte of vraagstuk ligt gaan we op dit soort thema’s de diepte in en onderzoeken we hun prenatale oorsprong én kijken we naar de integratie en de vertaalslag die jij kunt maken binnen jouw werk.

 

Individuele Begeleiding

We beginnen ons traject met een Deep Dive sessie. Dit is een 3 uur durende sessie waarin we jouw geboorteverhaal en prenatale imprints in kaart zullen brengen en stilstaan bij het vormen van een intentie voor jouw traject Bij voorkeur doen we deze sessie live in mijn praktijk in Amsterdam, maar online (en dat geldt voor het hele traject) is ook een optie.

Gedurende ons traject plannen ongeveer elke 3 weken een sessie in. De sessies kunnen we zowel live in mijn praktijk als online via zoom doen.

 

Online Programma

Iedere maand komt er een nieuwe module (6 modules in totaal) beschikbaar in de online leeromgeving. Dit online programma is ondersteunend aan jouw proces en biedt je tegelijk verdiepende kennis van de pre- en perinatale psychologie alsook een aantal oefeningen (‘process work’) en meditaties.

De thema’s in de online leeromgeving zullen ongeveer parallel lopen aan wat wij samen in de sessies verder uitdiepen.

Integratie

In de laatste fase van ons 9-maandentraject verschuift onze focus meer naar integratie. We kijken dan naar hoe alles bij jou is geland, wat er in jouw leven is veranderd en hoe je de opgedane kennis en ervaringen kunt integreren en/of toepassen binnen jouw (geboorte)werk en in jouw ondernemerschap waarin ook vaak pre- en perinatale thema’s bloot komen te liggen.

De modules in het online programma
1) De fase van Pre-Conceptie

In deze module kijken we naar wat er aan jouw conceptie vooraf ging. Op welke grond werd jij ontvangen? Wat leefde er in het familiesysteem? Was er een bewuste kinderwens? Een uitnodiging aan jou? We kijken in deze module ook naar het bewustzijn op celniveau en in het bijzonder naar de twee cellen waaruit jij bent ontstaan: De zaadcel en de eicel.

2) De Conceptie en Innesteling in de Baarmoeder

Het verlaten van de ene (mysterieuze) wereld voor een andere. De overgang van er niet zijn, naar er zijn, in de kleinste vorm denkbaar. De sacred union van het mannelijke en het vrouwelijke. Dat is de conceptie. Daarop volgt de innesteling, je eerste landing in de baarmoeder, het eerste fysieke contact met de wereld via je moeder. Deze fase gaat over ontvangen en ontvangen worden. Hoe werkt dat door in je leven?

3) De Ontdekking en Prenatal Bonding

Hoe was het moment waarop je ouders erachter kwamen dat jij er was? Konden ze jou in vreugde ontvangen? Heb je een gevoel van afwijzing gekend? In deze module kijken we naar hoe je bewust ontvangen werd, naar het begin van de hechtingsrelatie en ook naar het thema Twin Loss wat vaker dan je denkt voorkomt aan het begin van een zwangerschap.

4) Through the Portal: Jouw Geboorte

De geboorte is een grootse en betekenisvolle transitie in het leven. Een initiatie in het leven, zou je kunnen zeggen. Welke patronen zijn hier voor jou ontstaan? Hoe werken die door in jouw huidige leven en in het werk dat je doet rondom zwangerschap en geboorte? Welk originele potentieel ligt er in het proces van geboren worden besloten dat jij kunt aanboren in jouw leven?

5) Beyond de Geboorte, latere Transities in het Leven

Welke landing heb jij kunnen maken in het leven? Hoe ben jij gehecht? Hoe laten de imprints zich in jouw leven zien? In deze module kijken we naar de babytijd en ook naar latere transities in het leven (denk aan puberteit, moederschap en de dood) en hoe hoe het prenatale leven daarop van invloed is. We kijken ook naar de invloed van het prenatale leven en de geboorte op de latere gezondheid en het sterfproces.

6) Integratie en Spaceholderschap

Deze module staat in het teken van jouw spaceholderschap binnen het geboortewerk. Hoe kun je wat er in ons traject is aangeraakt integreren in wie jij nu bent en in de holding space die jij jouw cliënten biedt? Hoe integreer je het innerlijk werk dat je gedaan hebt op zo’n manier dat je jouw cliënten meer veiligheid, meer diepgang en meer ruimte voor het eigen proces kunt bieden?

Je mag verwachten dat je aan het einde van ons traject:

 • Een dieper begrip hebt ontwikkeld van het wonder én de kwetsbaarheid van de weg in het leven

 

 • Hebt geleerd wat de psychologische impact kan zijn van de verschillende prenatale ontwikkelingsfases en het geboorteproces zelf

 

 • In verbinding bent met jouw eigen vroegste ervaringen en tot de kern kunt gaan van zich herhalende patronen en belemmerende overtuigingen in jouw leven en ondernemerschap

 

 • Je jongste zelf (het innerlijk embryo en de innerlijke baby) hebt leren integreren en liefdevol bij je dragen waardoor je in uitdagende situaties vanuit je volwassen zelf kunt handelen

 

 • Als coach, doula, begeleider of therapeut het onderscheid kunt maken tussen wat jouw verhaal is en het verhaal/de situatie van jouw cliënt

 

 • Vanuit dit diepere begrip van de weg in het leven een nóg betekenisvollere holding space kunt bieden aan jouw cliënten

  Voor mij voelde het zó als thuiskomen toen ik begin 2016 bij de opleiding Integratieve Baby Therapie van Matthew Appleton terechtkwam. Door mijn eerste zwangerschap een paar jaar eerder was ik diep geraakt en op zoek gegaan naar een diepere beleving. Die had ik tot dan toe nergens kunnen vinden.

  Die opleiding was mijn kennismaking met de pre- en perinatale psychologie. Daarna volgden verschillende verdiepingsopleidingen en -trainingen en heb ik in therapie en process workshops mijn eigen verhaal verder verdiept. Dat is tot op heden een doorgaand proces. 

  Ik geloof echt dat wij als geboortewerkers ons niet voor niets aangetrokken voelen tot dit veld. Ik geloof oprecht dat er iets van onze eigen ervaring van in het leven komen gezien wil worden. Geheeld wil worden. En dat we ons daarom zo aangetrokken voelen tot zwangere vrouwen en baby’s. 

  Wat ik ook heb gemerkt en waar ik dankbaar voor ben is dat de verdieping in de pre- en perinatale psychologie mij ook een spirituele verdieping bracht. Ik ben vanaf mijn tienerjaren al bezig geweest met spiritualiteit, met yoga en meditatie. Hier heb ik hele mooie ervaringen in gemaakt, maar het voelt veel meer belichaamd sinds ik me in dit werkveld van de pre- en perinatale psychologie begeef. Ik voel me op een dieper niveau verbonden met mijzelf en met Het Leven.

  Mijn werkwijze is zacht, verkennend en intiem. Ik breng je graag in contact met het diepere weten in jou. Met de taal van jouw lichaamsbewustzijn en jouw psyche.

  Verwacht subtiel werk waaruit diepe, helende inzichten voortvloeien.

  Wees welkom met je hele Zijn.

   

  Investering

  €275,- excl. 21% BTW per maand (9 termijnen) + een aanbetaling van €525 excl. 21% BTW.

  Bij een betaling in 1x ontvang je €200,- korting en betaal je het totale bedrag van €2800,- excl. 21% BTW.

  Je kunt op elk moment instappen in Coming into Being the journey. Via onderstaande knop kun je een intakegesprek met mij inplannen waarin we kijken of het voor ons allebei goed voelt om samen deze verdiepingsslag te maken.

  Ik kijk ernaar uit je te spreken!

  Wat vrouwen die al aan deze journey begonnen erover zeggen:

   

  Toen Tamara met de aankondiging van Coming into Being kwam, voelde ik meteen dat ik daarin wilde stappen. 

  Hoe ze het traject heeft vormgegeven, de inhoud, haar expertise; het straalt absolute waarde uit.

  Het was precies waar ik naar zocht in mijn eigen persoonlijke reis en daarnaast de inhoud voor mijn werk in mocht vinden. Mijn eigen geboorteverhaal induiken, is mij niet nieuw en ik mag met Tamara er weer een extra laagje en deep dive aan toevoegen. Zij weet de processen die ontstonden tijdens geboorte tot je te laten spreken en geeft je nieuwe impulsen voor de inzichten die je zelf opdoet.

  Daarnaast ben ik met mijn werk als Zobevalik coach, alle dagen met moeders aan het werk voor hun geboortevoorbereiding of hun eigen reis van vrouw en vruchtbaar zijn. Met geboorte aan het werk zijn, vraagt dat ik als professional geboorte begrijp, voel en doorgrond. Niet de kennis uit de boeken, maar het zelf ‘met mijn eigen verhaal’ heb doorleefd. Met Coming into Being maak je de verdieping die (jouw) geboorte verdient.

  Jonneke

  Zobevalik Coach

  Wat ik zo bijzonder vind is dat het proces in mij, dat aangewakkerd wordt door het traject, een parallel heeft met de start van mijn bedrijf. Ik worstel erg met het innemen van mijn plek, er mogen zijn. Nu dacht ik oorspronkelijk dat ik het moeilijk zou vinden om mijn ruimte in te nemen als coach, maar dat is niet echt een probleem. Het heeft te maken met mezelf toestaan mijn plek in te nemen. Juist door te vertragen en te vertrouwen en mezelf het proces meer te gunnen. Met pauze nemen en met zelfzorg.

  Een belangrijk inzicht dat ik opdeed is dat er een wijsheid zit in dat ik het moeilijk om mijn plek in te nemen, om voor mezelf te zorgen. Het is een nuance, dit zich nog aan het ontwikkelen is in mij. De wijsheid is dat het niet geforceerd kan worden door te doen, maar onderzocht en doorvoeld kan worden door te vertragen. Het voelt als een mega open deur, maar op de een of andere manier heb ik nooit voldoende urgentie gehad om dit echt te ervaren.

  Jouw traagheid, jouw in staat zijn stil te zijn, het te laten ontstaan vind ik heel mooi en zorgvuldig. Je nodigt de ander in die stilte uit om niet bang te zijn voor de pauze, maar deze te benutten om uit het hoofd in het lijf te gaan en daar de antwoorden te vinden. Simpel en puur.

  Janneke

  Postpartum Coach

   

   

   

  Coming into Being the journey kan ik iedereen aanraden. Als je zelf werkt met zwangerschap en geboorte is het zo goed om je eigen verhaal te kennen en herkennen wanneer het opspeelt. Maar íeder mens op aarde is geboren en heeft in de baarmoeder gezeten. En heeft patronen uit die tijd die veel invloed hebben op het leven nu.

  Tamara heeft duidelijk echt kennis van zaken. Die weet ze te combineren met de gevoeligheid die dit gebied vraagt. Het gaat om een tijd voordat je een geheugen had, misschien zelfs voordat je hersenen waren gevormd. Maar je cellen slaan de fysieke herinneringen op. Dat heb ik zelf meerdere keren duidelijk aan den lijve ondervonden. Het is zo waardevol om te onderzoeken wat je lichaam in deze fase heeft opgeslagen. En het verbaasde mij hoeveel informatie je met dit programma kunt “terughalen”. Het helpt mij om handen en voeten te geven aan mijn eigen verhaal. En hopelijk in de toekomst steeds beter te herkennen hoe dat verhaal in het hier en nu opspeelt en mezelf daarin liefdevol te begeleiden.

  Het is een prachtig programma. Een combinatie van 1:1 sessies en een online leeromgeving. In die leeromgeving staan prachtig vormgegeven video’s met duidelijke en liefdevolle uitleg. Het verbaasde mij hoe sterk mijn lichaam reageerde op het zien van sommige beelden.

  Als je werkt in de geboortezorg is programma echt een must. En ook als je je verhaal al kent maar ergens blijft hangen omdat je weet dat het verhaal vooral ligt opgeslagen in je lichaam. Heel waardevol!

  Sjanine

  Coach Fonkelend Ouderschap

  De sessies bij jou hebben me heel veel gebracht. Mij werd bewust hoe verbonden ik al met mijn omgeving ben en dat ik dat ik daar trots op mag zijn, of hoe ze in het engels zo mooi zeggen, dat ik dat mag ‘ownen’.  

  Ook werd ik me bewust welke impact ook maar de kleinste ingrepen tijdens een bevalling op de baby hebben. Het raakte me. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?! Zo als Michel Odin zei: If we want to change the world we must change the way babies are born. – so true!

  Ik heb je als heldere, zachtaardige en ook doortastende en navragende persoon ervaren. Je wist een space te creëren die heel veilig voelde. Met jouw kennis over de conceptie, het ontwikkelen van de baby in de buik en de geboorte was jij precies de juiste persoon om mijn vraag te bekijken. Ik ben je super dankbaar voor je lachen, je nuchterheid maar ook je seriositeit, je luisteren en de warme neutraliteit die je wist te houden.

  Helen

  Osteopaat voor Moeder en Baby

   

   

   

  Wat ik zo duidelijk heb ondervonden is dat de verhalen die mij hebben gevormd in mijn lichaam aanwezig zijn. Dat verhalen van vóór mij in mijn lichaam aanwezig zijn en dat een mens uit zoveel meer gelaagdheid bestaat dan ik kon bedenken. Dat mijn gevoel er mag zijn, want mijn voelen bracht mij bij mijn diepere weten, en dat die zo wijs is! Dat mijn vroegste zijn al zoveel voelde en dat ik met zoveel zachtheid naar die imprints mag kijken, omdat ze komen van een vrouw die deed wat zij kon en wat juist voelde voor haar in dat moment. Dat mijn lichaam mij beschermd heeft en mij hielp om te dragen maar zij nu vraagt om heling op diepste lagen, zodat ik volledig open en puur kan dienen in mijn werk met zwangeren vrouwen.

  Wat ik zo mooi vind aan jou is dat je heel bewust voelt welke woorden kloppen bij welke stukje van het verhaal. De lading van woorden die iets kunnen oproepen bij iemand. Hierin speel je met taal waardoor er soms net een andere benadering wel klikt of een herinnering oproept of een gevoel van herkenning geeft in het lichaam. De ‘verkeerde’ woorden kunnen je gevoel afsluiten of een bescherming’s iets naar boven trekken, jij bent hierin zo bewust en prachtig in je uitleg en verbinden tijdens de sessies.

  Ik voel ook dat je veel kennis bezit en mensen heel goed aan kunt voelen, en dat je hierdoor mijn grotere verhaal ziet. Ik voel hierin echt dat je een mentor and wise women bent, voor wie ik zoveel respect heb en van wie ik zo graag wil leren! Ik voel mij ook echt veilig bij jou, in hoe je over mijn verhaal spreekt wanneer je iets wil laten zien zonder het in te vullen voor mij, en hoe open en zonder oordeel je naast mij loopt in mijn ontdekkingen.

  De online omgeving biedt zoveel kennis. Kennis die elke geboorte werker zou moeten hebben om vrouwen liefdevol te kunnen begeleiden. Voor mij werkt het heel goed om het stukje kennis naast het diepe voelen te mogen ontvangen.

  Ik ben zo blij dat ik dit traject volg en hoeveel er in gang is gezet.Het was echt helemaal de bedoeling dat ik dit met jou zou doen en dat ik bij jou mijn reis naar diepere verbinding en kwetsbaarheid zou beginnen.

  Elenne

  Zangeres en holistisch stemcoach voor zwangeren

   

   

  Dit traject is interessant voor jou wanneer:

  • Je werkt in het veld van zwangerschap, geboorte en (beginnend) moederschap en merkt hoe ook de vrouwen met wie jij werkt meer en meer gefascineerd zijn door inzichten uit de pre- en perinatale psychologie.

   

  • Je een drive voelt om de manier waarop vrouwen moeder worden en baby’s in de wereld komen te verbeteren/te verrijken.

   

  • Je van nature een verlangen hebt om het leven op een dieper niveau te begrijpen. Om je te laten raken en verwonderen.

   

  • Je begrijpt dat dit pre- en perinatale werk gelaagd is. Dat het tijd vraagt, dat het verder gaat dan wat je rationeel kunt weten en dat je er altijd weer nieuwe lagen van verdieping in kunt vinden.

   

  • Je jezelf en jouw werk serieus neemt en bereid bent te investeren in jezelf om daardoor nog meer van waarde te kunnen zijn voor jouw cliënten.

   

  • Je bewust bent van bepaalde patronen in jouw handelen en onderliggende overtuigingen en de wens voelt om de oorspong hiervan te onderzoeken zodat het minder grip heeft op jouw leven.

   

  • Je een specifiek vraagstuk hebt met betrekking tot jouw vroegste, meest vormende levenservaringen.

   

  Veelgestelde vragen
  Hoeveel tijd neemt het traject in beslag?

  We beginnen ons traject met de 3 uur durende Deep Dive sessie die 1 à 2 uur voorbereiding vraagt. Daarna plannen we elke 3-4 weken een 1:1 sessie in van 1,5 uur. In de online omgeving kun je zelf en in je eigen tempo aan de slag met de 6 modules. Per module ben je 3-6 uur bezig, afhankelijk van de tijd die je neemt om te journalen en hoe vaak je besluit bepaalde meditaties te doen.

  Ik woon in het buitenland. Kan ik het hele traject online doen?

  Ja, dat kan. Momenteel heb ik 2 vrouwen die in het buitenland wonen in mijn traject. Het werkt prima om de 1:1 sessies, inclusief de Deep Dive sessie, online te doen. 

  Is er een groep?

  Momenteel is Coming into Being the journey voornamelijk een individueel traject, maar ben ik ook aan het kijken daar verdiepingsdagen waarop we samen kunnen komen. Ik denk zeker dat het waardevol is om met andere geboortewerkers binnen het traject te kunnen uitwisselen.

  Hoe lang behoud ik toegang tot de online omgeving?

  Je behoudt een jaar lang toegang tot de online omgeving. Omdat ik niet graag stil zit en altijd wel iets wil verbeteren/aanvullen kan het gebeuren dat ik tussentijds aanpassingen doe in de online omgeving. Ik houd je daarover op de hoogte via de mail.

   

   

  Let’s talk!

  Via onderstaande knop kun je zelf een intakegesprek met mij inplannen. In dit gesprek maken we alvast een begin met het in kaart brengen van jouw geboorteverhaal én onderzoeken we of we een match zijn voor verdere samenwerking.

   

  Tot gauw!

  Liefs,
  Tamara