Vanuit subtiliteit en zachtheid in verbinding komen met jouw vroegste vergeten herinneringen.

Ik begin te schrijven aan deze over mij pagina en er komt een prachtig woord in me op: Vocation.

Je vocation is je roeping. Het woord stamt af van het Latijnse vocare wat roepen betekent. Het is ongetwijfeld ook verwant aan het woord Voice.

Datgene waartoe je je geroepen voelt om uit te dragen, om tot expressie te brengen, is wat jou eigen maakt. Dat is wat je met je meebracht op jouw weg in het leven en wat soms ook júist door die weg in het leven vertroebeld is geraakt. 

Toen ik begin 2016 met de pre- en perinatale psychologie in aanraking kwam voelde ik meteen dat ik mijn roeping had gevonden. Met mijn achtergrond als beeldend kunstenaar wist ik ook dat dit thema van expressie geven aan wie je ten diepste bent voor mij een belangrijke ingang in dit werk zou zijn.

Wanneer je als bewustzijn in de vorm komt, ben je juist in die vroegste levensfases zó kwetsbaar. De omstandigheden waarin je bent ontvangen en waarin je werd gedragen hebben je gevormd tot wie je nu bent, in hoe je nu komt opdagen en in hoeveel je van jezelf aan de wereld laat zien.

 

“All things are delicately interconnected.”

 

Jenny Holzer

Tijdens een tekenles in het eerste jaar op de Rietveld Academie deelde onze tekenleraar quotes uit van de kunstenaar Jenny Holzer. Hij gaf iedereen in de klas een quote en we kregen de opdracht een drieluik te maken bij deze quote. Het leuke was dat iedereen zo’n goed passende quote had gekregen, terwijl die docent ons nog helemaal niet zo goed kende. Ik kreeg deze quote die toen al zo goed bij mij paste en die nog steeds heel treffend is in het werk dat ik nu doe: All is delicately interconnected.

Want ik geloof in de gelaagdheid van de pre- en perinatale werk. Ik geloof in de diepte. Dit werk gaat voor mij verder dan het inzien van de voor de hand liggende verbanden tussen hoe je bijvoorbeeld geboren bent en de terugkerende uitdagingen in leven. Er is zoveel meer.

Ik nodig je graag uit voor jouw persoonlijke onderzoek hierin. Om enerzijds dieper te verbinden met jouw leven en met wat door jou heen tot expressie wil komen en om anderzijds een diepere bedding te kunnen bieden aan de mensen met wie jij werkt en die jij door diepe processen heen begeleidt. Daarnaast gaat dit werk voor de meeste van mijn cliënten ook heel vaak over het eigen ondernemerschap. Jezelf in de wereld zetten met jouw voaction is een kwetsbaar proces, waarin de pre- en perinatale imprints die je hebt opgedaan soms genadeloos kunnen opspelen.

Ik leer je hier met liefde en een dieper begrip naar te kijken.

Nu duik ik ook in dit stukje tekst gelijk weer in de diepte en vergeet ik bijna de basics met je te delen:

Ik ben dus Tamara en ik woon samen met mijn partner en onze twee mooie zoons in Amsterdam. Ik houd van wandelen, van tentoonstellingen bezoeken en van creëren. In human design ben ik een 4/6 splenic manifestor, wat ook iets is waar ik me graag in verdiep. Ik houd van veel stilte en ruimte om me heen.

Mijn manier van werken in dit pre- en perinatale veld is zacht en gelaagd. Diepgaand en subtiel. Ik breng je graag in verbinding met het diepe Weten en Herinneren in jou. Met de taal van je psyche die zo mooi in beelden, sensaties en synchroniciteiten spreekt.

Voel je welkom.

De bewandelde weg

Om je een beeld te geven van hoe ik hier gekomen ben, heb ik mijn opleidingen en trainingen hieronder op een rijtje gezet.

Opleidingen en trainingen

 

2023
Mentoring the Mentors met Mia Kalef
Supervisie/Intervisie groep

2022
Prenatal and Perinatal Healing Happens in Layers
online training met Kate White

2022
Soul Loss
online training met Matthew Appleton

2022
Maandelijks 1:1 Supervisie met Matthew Appleton

2022-2023
Our Journey Here – Prenatal and Birth Experiences and Lifelong Influences
An experiential training for practitioners with Cherionna Menzam-Sills

2022
Supporting Resilience in Babies and Children
online training met Matthew Appleton

2021
The Relational Baby
online training met Matthew Appleton

2019
Emotional First Aid Training met Thomas Harms

2018
Umbilical Affect process workshop met Matthew Appleton en Jenni Meyer

2017
Prenatal and Birth process workshop met Matthew Appleton en Jenni Meyer

2016-2018
Integrative Baby Therapy Training met Matthew Appleton – Conscious Embodiment Trainings

2016
JJ Doula Training Level 1, Amsterdam

2015
Postnatal Doula Training bij Postnatal Support Network

2015-2018 Coördinator voor Postnatal Support Network Amsterdam

2013-2014
Zwangerschapsyoga Teacher Training The Mother’s Journey UK & NL

2011-2012
Kundalini Yoga Teacher Training bij Yoga Lifestyle Studio Amsterdam

2005-2009
Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Bachelor of Fine Arts