De oorspronkelijke betekenis van het woord ‘therapie’ is: naast iemand zijn. Of in mijn vrij vertaalde interpretatie: Met iemand zijn in zijn of haar ervaring. Aanwezig zijn bij een ander en de ruimte bieden waarin zijn of haar verhaal aan de oppervlakte kan komen.

Dat is wat ik in Integratieve Baby Therapie sessies doe. Ik geef ruimte aan jullie verhaal als ouders en begeleid jullie in het aanwezig kunnen zijn voor de beleving en het verhaal van je baby. Wanneer je kindje die ruimte voelt, kan het de moeilijke stukken van zijn/haar beleving volledig tot uiting brengen, waarop verwerking en heling in een natuurlijk tempo volgen.
Iedere baby heeft een eigen verhaal en vertelt dat graag!

Emotional First Aid

In de eerste maanden na de geboorte van je baby voel je je misschien afwisselend goed en niet goed. Het ene moment ben je vol bewondering voor je lieve baby en voor wat je lijf gedaan heeft, het andere moment weet je niet goed wat je overkomen is en ben je jezelf een beetje kwijt. Als je kindje huilt reageert je lijf daarop met stress en doe je verschillende dingen om het huilen onder controle te krijgen. Je bent moe van de gebroken nachten en je vraagt je misschien af wanneer het allemaal iets soepeler zal gaan.

Ik spreek natuurlijk uit ervaring. Vooral na de geboorte van mijn eerste kindje heb ik me lange tijd zo gevoeld. Als we samen aan de slag gaan in sessies, besteed ik daarom eerst aandacht aan hoe het met jou/jullie als ouders gaat en reik ik je vanuit de Emotional First Aid methode tools aan waardoor je dieper kunt ontspannen en er meer ruimte komt voor zelfzorg. Dit komt je kindje natuurlijk ook ten goede. Daarnaast schept het de voorwaarden die nodig zijn om het verhaal van je kindje verder te kunnen verkennen.

In mijn werk bied ik jullie een rustpunt. We bewegen in een langzamer tempo dan normaal, wat het lichaam de ruimte geeft om te ontspannen en zo kenbaar te kunnen maken waar de spanning zit en waar de behoefte ligt. Vanuit deze vertraging kunnen dingen helder worden, kun je weer de verbinding met jezelf voelen en leer je meer te vertrouwen op en te handelen vanuit jouw intuïtie als ouder.

Deze processen van ontspanning vinden in je rol als moeder of vader, van verwerking van de hele ervaring en een groeiend begrip voor elkaar hebben tijd nodig. Daarom raad ik aan om uit te gaan van tenminste 3 sessies. De gedeelde ervaring van geboorte geven en geboren worden is zo gelaagd dat het fijn is om de tijd te kunnen nemen voor datgene wat gezien wil worden.

In het ideale geval werk ik met beide ouders en de baby, maar sessies met alleen de moeder en de baby kunnen ook heel effectief zijn. Over het algemeen werk ik met kinderen die zich nog niet uitdrukken dmv taal, dus tot de leeftijd van ongeveer 18 maanden. Maar zou je met een ouder kindje naar zijn/haar geboorteverhaal willen kijken, kun je ook altijd contact met me opnemen.

 

Als je benieuwd bent of ik iets voor je kan betekenen, kun je contact met me opnemen voor een gratis telefonisch intake gesprek van ongeveer 20-30 minuten.

Een interactieve baby therapie sessie duurt gemiddeld 90 minuten.

De dagen waarop ik werk zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Mijn praktijkruimte bevindt zich in Amsterdam Oud-Zuid.